Beste tuinstoelen – Beoordelingen en koopgids

Pak een boek en een koud drankje, want het is tijd om te ontspannen op een van deze comfortabele en stijlvolle terrasstoelen. Ze zijn verkrijgbaar in een schommelstoel-, ligstoel- en weerbestendige uitvoering en zijn ideaal voor ontspannende dagen in uw gazon of tuin. Sommige zijn losse stoelen, terwijl andere in paren of sets worden geleverd.
tuinstoelen

Tuinstoelen vergelijking

Todeco tuinstoel

Todeco tuinstoel
De Todeco is zeer comfortabel, gemaakt van een UV-bestendig netweefsel en heeft vele functies. Het frame is robuust en weerbestendig.

TecTake tuinstoel

TecTake tuinstoel
De TecTake, die er net zo charmant uit zou zien in rieten stijl als op uw terras, is gemaakt van duurzaam hars dat niet snel zal slijten. Het wordt geleverd met een comfortabel kussen.

Vonhaus tuinstoel

Vonhaus tuinstoel
Uiterst flexibel en solide gebouwd, heeft de Vonhaus een elastisch ophangsysteem met een aanzienlijke gewichtscapaciteit. U hoeft geen moeite te doen om de rugleuning te verstellen en zodra u de ideale positie hebt gevonden, kunt u hem vastzetten.

Kettler tuinstoel

Kettler tuinstoel
De hoge rugleuning van Kettler is door Duitse experts gemaakt van hoogwaardig hars, met vier verschillende ligposities dankzij een voorgevormde rugleuning. Hij wordt volledig gemonteerd geleverd en is gemakkelijk op te vouwen zodat u hem zelf kunt opbergen.

Big Home Shop tuinstoel

Big Home Shop tuinstoel
De Big Home Shop is gemaakt van hout en heeft een klassiek, elegant ontwerp met aantrekkelijke rondingen. Het produceert een zachte schommelbeweging, waardoor het een goede keuze is voor een middagdutje in uw tuin.

De korte geschiedenis van terrasmeubilair

De geschiedenis van tuinmeubelen gaat niet ver terug in de tijd – vooral omdat de mensen al heel lang geen gazon meer hebben.

Gedurende het grootste deel van onze tijd op deze planeet, werden alle graslanden gebruikt om te grazen, niet om te luieren. Bovendien konden de meeste mensen het zich niet veroorloven de tuinen te onderhouden, aangezien het veel tijd, moeite en water kost om het gras groen te houden, dus gazons waren alleen voor de rijken en machtigen.

De situatie begon te veranderen toen de gemeentelijke watervoorziening betrouwbaarder werd, waardoor veel gewone mensen hun gazon als een statussymbool gingen beschouwen. In veel plattelandsgebieden was de kwaliteit van je tuin een indicatie van hoe goed je het had in het leven, dus mensen deden veel moeite om hun planten te verwennen.

Na de Tweede Wereldoorlog bereikte de Amerikaanse welvaart recordhoogten, en het bezit van een huis met een tuin werd als de nieuwe norm beschouwd. Je werd geacht je gazon netjes te houden en vrienden en familie uit te nodigen voor barbecues in het weekend.

Dit betekende natuurlijk dat je een plek nodig had waar iedereen kon zitten. De mensen begonnen tuinmeubelen te kopen, vooral metalen stoelen met een harde rugleuning waren populair. Ze werden al snel alomtegenwoordig, vooral door hun ongelooflijke duurzaamheid – hoewel ze de neiging hadden te roesten als ze buiten in de regen werden achtergelaten.

Tuinstoelen werden in de jaren 1960 snel plastic, omdat verbeteringen in de fabricagetechnologie het materiaal gemakkelijker produceerbaar maakten. Toen de fabrieken het spuitgieten eenmaal onder de knie hadden, werd het mogelijk om een hele stoel of bank van plastic te maken.

Hoewel deze stoelen niet zo stevig waren als hun metalen tegenhangers (en het ze zeker aan panache ontbrak), waren ze niettemin succesvol, vooral omdat ze uiterst goedkoop waren. Vele waren ook stapelbaar, zodat huiseigenaren er meerdere konden kopen zonder een heel stuk van de tuin aan meubilair te hoeven wijden.

Tegenwoordig worden tuinmeubelen vaak gemaakt van vlechtwerk of zelfs metaal, maar plastic is nog steeds het overheersende materiaal. Gazons worden beschouwd als een toevluchtsoord voor de stress van de werkweek, en ontspannen op het terras is een van de beste manieren om tot rust te komen en stress te verlichten.

En als je op de patio zit, kun je de buren bespioneren. Wat kan er Amerikaanser zijn dan dat?

schommelstoel tuin

Wat moet je zoeken in een terrasstoel

Hoewel het kopen van terrasmeubilair niet zo belangrijk is als het kopen van artikelen voor het interieur van uw huis, kan het kopen van het verkeerde stuk nog steeds een kostbare vergissing zijn. Als u echter weet waar u op moet letten, kunt u in één keer het juiste model krijgen.

Houd rekening met uw prijsklasse, die moet worden gedicteerd door hoe vaak u verwacht uw meubels daadwerkelijk te gebruiken. Als u van plan bent om er het hele weekend door te brengen, elk weekend, is het slimmer om te investeren in kwaliteitsuitrusting dan om voortdurend goedkope plastic stoelen te moeten vervangen.

Bij de beslissing over het materiaal moet ook rekening worden gehouden met uw klimaat. Als u in een vochtig klimaat woont, kunt u de meeste metalen opties beter vermijden, met uitzondering van smeedijzer en aluminium. Materialen zoals riet en teak zijn bestand tegen zowat alle weersomstandigheden, maar zullen dienovereenkomstig meer kosten.

Bepaal hoeveel ruimte u bereid bent aan uw meubelen te besteden, niet alleen wanneer u erin zit. Als u van plan bent het een deel van het jaar op te bergen, zorg er dan voor dat u genoeg ruimte hebt om het op te bergen of zoek stukken die opgevouwen of op elkaar gestapeld kunnen worden.

Het kan nuttig zijn het internet af te struinen naar stukken die voor meerdere doeleinden kunnen worden gebruikt. U kunt waarschijnlijk een voetenbank vinden die ook als opbergruimte kan dienen, of een bank die ook als tafel kan dienen. Als u stukken vindt die licht genoeg zijn, kunt u ze zelfs meenemen als u gaat kamperen of naar het strand gaat.

De laatste overweging is ook de belangrijkste: de zitproeven. Het maakt niet uit hoe mooi of duurzaam uw meubilair is als erop zitten letterlijk een pijn in de kont is. Als u iets comfortabel vindt, zult u elk excuus zoeken om het te gebruiken, zodat de uitgave het op lange termijn waard is.

Dit is een goed excuus als je echtgenoot vraagt waarom je je klusjes niet hebt gedaan, je bent te druk bezig met je stoelen.

Andere manieren om uw terras comfortabel te maken

U besteedt zoveel tijd aan een perfecte tuin dat het zonde zou zijn niet te genieten van de vruchten van uw arbeid. Nu u een tuinstoel hebt, zijn hier nog enkele andere stukken die uw terras even comfortabel kunnen maken als uw woonkamer.

Niets is zo ontspannend als nippen aan een koud drankje en kijken naar een warm vuur, maar als u niet het risico wilt lopen uw huis in brand te steken, kunt u altijd nog een open haard op tafel aanschaffen. Ze bieden alle schoonheid en elegantie van een gewone haard, met bijna geen onderhoud of werk.

Zorg voor voldoende verlichting naast het vuur. Dit voorkomt dat u in het donker rondstrompelt, terwijl het uw inrichting verfraait.

Natuurlijk zal al dat licht waarschijnlijk gevleugelde bezoekers aantrekken, dus u zult wat tegenmaatregelen moeten nemen. Een insect zapper kan helpen om de vliegen- en muggenpopulatie te verminderen en biedt tegelijkertijd goedkoop vermaak. U kunt ook citronellakaarsen aansteken en ze rond de patio schikken.

U zult er niet altijd ’s nachts zijn, dus zorg voor voldoende schaduw voor de hete zomermiddagen. Dit kan zo eenvoudig zijn als het ophangen van een luifel, maar een dakuitbouw kan nuttig zijn als u van plan bent veel onderweg te zijn.

Als u bereid bent wat geld uit te geven, kunt u van een eenvoudig terras een luxueus toevluchtsoord maken om te ontsnappen aan de ontberingen van de dag. Het moeilijke deel is natuurlijk een reden vinden om op te staan.